Veckans App

Den här veckan har jag prövat mängder med olika appar men jag fastnade mest för dem som har olika slags spel. Efter ett tiotal olika tester av spel så blev ”Make Them Fall” veckans app, som alltså är en uppföljare från det populära spelet ”Make Them Jump”. Spelet går ut på att man är mellan 2-6 streckfigurer som då ska kontrolleras genom att man trycker på skärmen. Det är lätt att lära sig hur spelet fungerar men det blir hela tiden svårare och svårare och du kan själv välja vilken svårighetsgrad du vill köra på. Målet med spelet är att hela tiden slå ditt gamla rekord så det finns inget slut. Ett stort plus med appen är att den även låter dig spela med dina kompisar på t.ex. lunchrasten i skolan. Det går att vara upp till hela sex personer, lär er samarbeta med varandra för att tillsammans slå ett nytt rekord! Appen finns på App store och Google play och är dessutom gratis! 

Veckan Klipp!

Ni har nog alla sett ALS Ice Bucket Challenge, där man häller isvatten över huvudet för att få folk att stödja sjukdomen ALS (Amyotrofisk lateralskleros), vem var det som startade denna nya trend? Svaret finner ni i detta klipp:
 

Besök på Strindbergmuseet

Hej alla fina!

Idag den 28/8 var besökte ESSA3 Strindbergsmuseet på drottninggatan 85.
Här fick vi ta del av hur författaren August Strindberg bodde och levde under tidigt 1900-tal. Det var en intressant upplevelse och vi rekomenderar alla att besöka museet.
 
Här kommer lite bilder ifrån våran lilla utflykt!
 
Entrén till museet
 
"Blå tornet" kallades hans bostad.
 
Detta är inuti August lägenhet där det mesta är orginal ifrån hans tid.
 
Detta är den riktiga sängen där August sov och även avled. 14 Maj 1912 dog han i magcancer.
 
 Här satt Strindberg och skrev sina mest makalösa verk.
 
Det finns även ett museeum utanför bostaden där det finns mer fakta och fler bilder kring Strindberg.
Han var en riktig förebild för författare och är kändare idag än på den tiden han levde.
 
Som sagt riktigt värt att besöka, hälsningar oss på redaktionen!