Nu är det inte långt kvar!


Idag är det exakt 125 dagar kvar till studenten för alla oss treor på UBG! Ni som beställt mössa från ABC-gruppen som besökte skolan kommer troligtvis att få sina mössor nu i mitten februari. Snart börjar även alla studentskivor, tror inte att jag är ensam om att längta efter våren... 

Kämpa på nu in i det sista! 
/Nicole

Visste du att...

... under 2012 besvarade regeringskansliet 26 643 brev från enskilda personer?
... regeringen fattade 5 595 beslut under 2012?
... Sveriges regering består av en statsminister och 23 ministrar?
... Sverige är det land som tar emot näst mest flyktingar inom EU?
... Centerpartiets Annie Lööf och Miljöpartiets Åsa Romson är riksdagens enda kvinnliga partiledare/språkrör?
... 160 av 349 ledamöter i riksdagen är kvinnor vilket motsvarar 46 %?
... Sverige gick med i EU 1995?


/ Linnea och Anna

Centerpartiet (C)

 
 
 

Annie Lööf är partiledare för Centerpartiet. Sedan 2006 har Centern samarbetat med Alliansen och har fyra ministrar, varav Annie Lööf är näringsminister. Centern har 44 000 medlemmar i Sverige och det gör det till det tredje största partiet.

Centerpartiet började som ett parti för bönderna och har hämtat sin styrka från de som ägde sina egna gårdar och ville ha sin frihet. Centern bildades 1910 och stod för jämnställdhet, frihet och utveckling för den individuella människan att bestämma själv. Centern är det parti som står mest för miljön i Alliansen då de i över 100 år har kämpat för mer hållbara lösningar. De var det första partiet som föreslog en miljömotion i Sveriges riksdag och de tog även fram ett riktigt miljöprogram.

För Centerpartiet är det viktigt med jobb och de väljer att satsa på småföretagen då det ska finnas chans att få jobb oavsett var man bor. De vill heller inte ha höjda skatter eller höjda arbetsgivaravgifter. De menar att om man studerat länge för att få ett bättre betalt jobb, så ska det löna sig. Man ska inte straffas i form av högre skatter, bara för att man fått ett välbetalt jobb.

Centerpartiet är även känt för att kämpa för kvinnors rätt och det var det första partiet som hade en kvinna som partiledare, idag är de inne på sin tredje. De har även Sveriges största kvinnoförbund Centerkvinnorna.

Centern har också ett ungdomsförbund som heter Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF) (http://cuf.se/)

/Linnea