EMU - Europiska & monetära unionen

Emu står för Europeiska & monetära unionen. Emu arbetar för en samordnad ekonomisk politik i EU och många EU-länder har en gemensam valutapolitik, så som euro. Samtliga EU-länder deltar i EMU, men det är bara 18 av 28 medlämsländer som deltar fullt ut i samarbetet och har då en gemensam valutapolitik.
Då 
EU har en gemensam ekonomisk politik innebär detta att EU-länderna ska föra en ekonomisk politik som överensstämmer med målen i EU's fördrag (ett fördrag är ett avtal mellan länder). EU samordnar och kontrollerar därför den ekonomiska politiken i medlemsländerna, men däremot har EU inte rätten att besluta över medlemsländernas skatter och utgifter.
/Cecilia

Vernissage hos Estet 2'orna

Idag hade Estet tvåorna vernissage i hus 5 för att visa upp sin konstutställning med kroppsspråk. Eleverna har fått arbeta med att gestalta kroppspråk med en skulptur och med inriktigt på värdegrundsbegrepp. Det var allt från kroppspråk som gestaltade glädje, stress och ensamhet. För att göra sina skulpturer använde de sig av plastfolie och tejp för att få de önskade formerna och vid utställningen bjöds det även på tilltugg och dricka!

Fångarna på UBG!

Nu på onsdag är det äntligen dags för Fångarna på UBG där klasserna tävlar om turordningen för utspringet på studentdagen! Alla vill ju springa ut först, så tagga till nu!

Vi kommer att samlas 09.00 nere vid Lillsjön! Tänk på att ta med oömma kläder och 5st i varje klass ska dessutom ta med badkläder! Tagga!

/Elina