Vinn en "Hate Spice" t-shirt

Halloj bloggen!
Vill du ha chansen att vinna en av våra Hate Spice t-shirts? För att vinna den här t-shirten så skickar du ett melj till ubgubg@gmail.com och skriver att du är med och tävlar!
Vi kommer att dra 5 lyckliga vinnare på fredag!
 
 

Lagen jagar spice

Den kemiskt framställda drogen Spice har på senare tiden ökat markant bland ungdomar. Många röker de giftiga kemikalierna för att det är lagligt, billigt och inte synligt på pissproven. Detta är någonting som är på väg att förändras.

Anders Persson från folkmyndigheten berättar att allt fler spice-preparat har förbjudits och klassificerats olagliga den senaste tiden vilket minskar möjligheterna att beställa hem drogen via internet.

- Det finns ett antal svenska hemsidor som håller sig inom lagen. När fler preparat blir olagliga blir tillgången på droger mindre inom breda grupper, säger Anders

EU:s drogorgan beräknar att det finns runt ca 90 olika spice varianter och ifall allt går som planerat så kommer 84 av dem att förbjudas i Sverige lagom till början på 2015.

Anders Persson ser på framstegen som positiva men är medveten om att nya liknande preparat kommer dyka upp på drogmarknaden men han menar på att myndigheterna nu är bättre förberedda och kommer kunna ta sig an det snabbare än tidigare.

Men lika optimistisk som Anders är inte narkotikapolisen Niklas Lindroth. Han menar på att en helt ny kategori människor nu dras till droger på grund av dess lätt tillgänglighet via nätet.

En sak ser de i alla fall på gemensamt och det är hur farlig nätdrogen är.

- Vissa former av spice kan vara flera hundra gånger starkare än en joint med cannabis. Det är att spela rysk roulette med sin hjärna, säger Niklas.

Missa inte!

Missa inte SACO-mässan 26-28 november, i Älvsjö.
Där kan du finna mycket information om högskolor i Sverige, men även om yrkesutbildningar och utlandsstudier!
Du kan dessutom lyssna på olika seminarium.
 
Absolut värt att gå dit, önskar vi på redaktionen!