Seriemaraton under sportlovet

Ni vet när man sett klart en serie och tänker: vad ska jag göra med mitt liv nu?

Tror många känner igen sig, man fastnar för en serie och kollar klart den inom loppet om en månad och sen är det dags att fästa sig vid en ny serie men det kan bli svårt för man vill att den ska vara lika bra som den förra, om inte bättre och det kan vara svårt att hitta en bra. Som tur är så är jag en riktig serietorsk och kollar klart serier inom en månad och sedan måste hitta en ny att följa genast och därför är jag den ultimata att ge er serie förslag och nu under sportlovet när vädret har humörsvängningar och man vill ha något att göra inne så är serie maraton perfekt. Ni vet när man dabbar sig igenom 2 säsonger på bara några dagar.

Jag gillar komedi serier men vem gör inte det egentligen? Gillar även drama/kriminal serier och även dom innehåller ju alltid lite komedi men när det händer massa saker och man bara måste kolla nästa avsnitt för det innan slutade så spännande är bäst Så jag tänkte alltså demonstrera ett par serier jag följer/har tittat klart på under den senaste tiden.

 

The Fosters

Det är en drama serie om en tjej som heter Callie, hon är ett fosterbarn och har tvingats byta fosterhem med sin bror x antal gånger och hon råkar alltid ut för trubbel men tillslut hittar hon ett perfekt hem där det bor ett lesbiskt par som har 3 barn tillsammans var av två av dom är adopterade. Det händer massa spännande saker i serien som aldrig tar slut och Callie verkar alltid ha otur och nya saker drabbar henne och alla i serien hela tiden. Det är en serie man inte kan ogilla, redan efter första avsnittet var jag fäst vid den. Den har än så länge bara 4 säsonger men avsnitten är långa så det kan ta ett tag innan man tittar klart på alla säsonger. Serien finns på Netflix men dock bara till säsong 2. Här är trailern av serien:

 

Unforgettable

Det är en kriminal serie som handlar om en kvinna som heter Carrie, hon har som ett slags super fotografiskt minne och jobbar som detektiv. När hon ska lösa ett brott kan hon gå tillbaka till ett ögonblick och se allting igen eftersom hon har så bra minne och då ser man saker som man inte annars märkte och det är riktigt coolt att se. Även denna serie har få säsonger, 4 stycken och man måste följa avsnitt efter avsnitt för det har en röd tråd och det är att hennes syster blev mördad när hon var liten och det är det enda hon har svårt att minnas men bit för bit börjar hon minnas av hennes systers mord. Spännande va? Serien finns på Viaplay. Här är trailern:

 

Modern Family

Det är en underbar komedi serie som man skrattar högt åt. Det handlar om tre olika familjer var av en familj bestor av en äldre far som har lammkött till fru som har en son. Den andra familjen bestor av dottern till fadern från ena familjen, hon har 3 barn och en man. Den tredje familjen består av sonen till fadern som är gay och har en man som han sedan adopterar ett barn med. Alla familjerna är skruvade på sina sätt och hela serien är filmad som att det är som en dokumentär. Det är utan tvekan en av de bästa komedi serierna jag sett so far! Serien finns på netflix och har hela 6 säsonger. Här är trailern (ni kommer tycka bara den är rolig):

 

Scandal

Det är en slags kriminal serie kan man väl säga. Det handlar om en kvinna som heter Olivia och hon äger ett företag där de jobbar som advokater, eller rådgivare kan man väl säga och deras kunder är oftast personer med mycket makt. Olivia jobbade förut med presidenten och stod han VÄLDIGT nära. Serien handlar i stort sätt om hemligheter och även den serien har en röd tråd och det är hennes relation med presidenten och det dyker alltid upp något nytt och jobbigt för Olivia. Serien är väldigt spännande och många bra skådespelare är med i serien. Serien finns på Viaplay. Här är trailern:

 

The Vampire Diaries

Det är en drama serie som handlar om Elena som är en vanlig tonårstjej, i hennes värld existerar häxor, vampyrer och varulvar. Innan jag tog mig ann denna serie tänkte jag Gud vilken wannabe Twilight serie men jag gav den en chans och fastnade direkt. Elena faller för en vampyr som heter Stefan men hans ”onda” bror kommer i vägen och försöker förstöra. Hennes bästa vän är en häxa och i slutet av serien så blir fler och fler i hennes umgänge på ett eller annat sätt antingen dödade, vampyrer, varulvar osv. Serien är väldigt spännande och inte alls så B som jag trodde. Ge den en chans och jag lovar att ni kommer fastna, den har 7 säsonger. Serien finns på Netflix men dock bara 5 säsonger går att se där. Här är trailern (tyvärr inte så bra):


 

Det finns massa andra serier att rekommendera men det kan jag göra på påsklovet så se detta inlägg som ett part one inlägg och så hoppas jag att ni tittat klart på någon av dessa serier tills mitt nästa inlägg!

Tyra Liljedahl 

Tips för sportlovet

ÄNTLIGEN SPORTLOV! Har du inte så mycket planerat och vill hitta på nya, roliga saker med dina vänner ska du få lite tips på vad du kan göra här.

Kungsträdgården är sedan 22 februari ett snöaktivitetsparadis! Där kan du nu testa på att åka långfärdsskidor mot Kungliga slottet, testa åka paralellslalom eller enklare rails och hopp för den mer avancerade skidåkaren. Pjäxor, skidor och hjälm finns att hyra så passa på! http://www.skidor.com/Grenar/Allapasno/OmAllapasno/Nyheter/AktuelltAllapasno/2016/StorsnofestiKungstradgarden/

Under lovveckan har bland annat ”Pride and prejudice and zombies” biopremiär! Fredag den 4 mars finns den att se för dig över 15 år. Det är en skräckkomedi som är baserad på en bok av Seth Grahame-Smith. http://www.sf.se/filmer/Pride-and-predjudice-and-zombies/

Kulturhuset har ”sportlovs-vecka”. Där kan du bland annat få vara med på DJ-workshoppar. Man får lära sig vad en DJ gör, hur man taktmixar och massa mer. Kolla in deras hemsida så får du mer info! http://www.alltomstockholm.se/scenkultur/article4028354.aos

Eller varför inte plocka fram skridskorna och dra med vännerna ut till skridskobanan? Bor du i närheten av Kungsängen så finns det en fin skridskobana nere på Kungsängens IP. Det är bra träning samtidigt som det är väldigt kul! 

Körkort innan sommaren är ett måste!

Har du funderat på att ta körkort innan sommaren? Funderat på att det skulle vara skönt att ta bilen till gymmet istället bussen. 

Det är klart du har tänkt på det!

Jag tog körkort nyligen och är så lycklig. Efter all tid jag har suttit i bilen med körskolan och med min mamma så känns det jättekonstigt att köra runt själv i bilen.
Jag klarade uppkörningen på andra försöket då jag gjorde ett litet misstag på första.
Teorin klarade jag på tredje försöket. Fick 49 på första provet och på andra 51 och på det sista fick jag 59. Godkänt är 52.

Jag har några tips på vad som skulle kunna hjälpa dig till ett körkort.

Jag använde en app som heter "Ta körkort" som kostade 200kr i app store.
Den finns också i lättare version som är gratis "ta körkort lite" men då får du inte tillgång till lika mycket. I den här appen går du som igenom en karta och läser igenom kapitel och efter det svarar du på frågorna från kapitlet.

Jag gick i körskola, Vilket ALLA borde göra för du får så mycket mer tips och läraren du kör med ser mer än vad din mamma/pappa gör. Jag köpte ett paket på Järfälla Trafikskola där jag fick 5 körlektioner och riskutbildning 1.

Många säger att man bör läsa igenom boken en gång som du köper från trafikskolan. Jag läste inte igenom den någon gång. Men om jag hade läst igenom den hade jag klarat provet tidigare än vad jag gjorde.

Ifall du är en nervös person ta med någon dricka till teorin för att bli mer lugn. Ta det lugnt på uppkörningen, kör så likt du kör hemma med din mamma/pappa. Om du gör ett fel, glöm bort det då och fortsätt köra och säg till den du kör upp med att du vet om att du gjorde fel där, så han/hon förstår att du vet att du gjorde fel.

Kör så mycket du kan hemma!!
Lycka till!!