Vårshow på UBG

 
Det är en årlig tradition på UBG att musikprofilens elever underhåller med sång o musik i en härlig vårshow, så även i år. Vi fick höra blandat materiel, allt från visa till pop och rap. Konferencier var Sebastian Wissing. Tack till alla medverkande - bra jobbat!

Sommarjobb

Hejsan alla läsare, nu drar sommaren igång och frågan är har alla sommarjobb?

Förra sommaren sökte jag sommarjobb via Järfälla kommun och de lovar alla sommarjobb så som förväntat fick jag jobb under sommaren och fick då vara badvakt/ordningsvakt på ett bad i Viksjö/Jakobsberg, vi fick städa och leka med barnen för det mesta. Sommarjobbet är 2 veckor (vardagar) och jag tjänade ihop runt 5000:- på det, väldigt lätt förtjänta pengar.
Detta år höjde jag ribban lite och sökte jobb på Gröna Lund, tack vare kontakter lyckades jag få jobb som loge värdinna, vilket innebär att jag ser till att artisterna och deras vip gäster har mat och dryck. Svårare än så är inte det jobbet och jag jobbar mellan 4-1 gånger i veckan och passen är allt mellan 5-8 timmar långa. Jag har fått nya vänner och fått uppleva livet på Gröna Lund från en annan vinkel. Jag rekommenderar verkligen Gröna Lund som sommarjobb eller vanligt jobb för den delen. Det är ju dock försent att söka nu men till nästa år tycker jag att om ni vill lära er nya saker och gillar äventyr och träffa nya människor så är det ett perfekt jobb, samma med jobben inom kommunen.
Kommunen erbjuder jobb inom väldigt många områden, allt från småbarn till gamlingar, från trädgårdsmästare till säljare och man träffar mycket bekanta ansikten från ens egna ort osv. Många företag inom kommuner söker arbetare under sommaren för att lasta av för deras nuvarande arbetare och även för att de faktiskt tjänar på att ha praktikanter och sommarjobbare så tveka inte på att söka sommarjobb för många behöver det även om de inte gått ut med att de söker det. Gå runt till affärer, företag och ge ditt cv, kan du i stort sätt varje dag jobba och inte ska iväg och resa i sommar så kommer de vara intresserade av dig!
-TL

Glassigt värre!

I och med sommarvädrets ankomst så har cafét nu börjat med försjälning av glass. Säsongens nyheter är här och det finns något som faller alla i smaken. Glassa på!