Full fart på programdagen

 
Det var full fart på UBG:s programdag i går, både i skolan och ute på stan då några program hade aktiviteter utanför skolan, såsom studiebesök, stadsvandring, bowling och teambuilding. Här är några bilder från dagen!
 

Europeiska språkdagen idag!

Idag är det den europeiska språkdagen, vilket innebär att språklärarna och bibliotekarierna ordnar lite olika aktiviteter under dagen. Man kan bland annat vara med på en frågesport som finna uppsatt i biblioteket, gjord av språkelever. I matsalen kommer även språkdagen att uppmärksammas genom att servera mat från några olika europeiska länder och kafeterian kommer att spela internationell musik.
 
 
 

Programdagar 2017

Hej alla elever på UBG! På tisdag smäller det. För första gången i världshistorien är det dags för den årliga programdagen på UBG! Programdagen är en dag som går ut på att alla årskurser samlas och gör något skoj. Vi här på estet har gått runt här på skolan och kollat med varje program vad de ska hitta på.

 

Naturettor och tvåor ska åka till stan och besöka olika museer, Tekniska muséet och Nobelmuséet för att undersöka bland annat en hållbar framtid. Treorna har kontaktat personer utanför skolan och ska ta reda på mer information om sitt gymnasiearbete.

 

Samhällsprogrammet ska även de besöka museum, där är det alla årskurser som ska åka, de ska besöka sjöhistoriska, armé muséet, historiska muséet, vasa muséet och polismuseet. Mot slutet av dagen ska det även ske en hemlig aktivitet...

 

Ekonomi ska fortsätta med sin årliga "ekonomernas dag" som de redan är lite av en tradition. Den går ut på att treorna anordnar olika stationer för tvåor och ettor, bland annat i biblioteket.

 

På fordonsprogrammet var det däremot svårt att få fram information om vad de skulle hitta på, "en bevarad hemlighet" fick vi höra av Tobbe. Allt vi fick veta var att alla årskurser skulle samlas i skolan för att sedan åka buss till hemlig plats.

 

Teknikprogrammet var lite mer utstående, de ska stanna kvar i skolan men har däremot bjudit in tre personer som tidigare gått teknikprogrammet men senare i livet gått olika vägar. Idag jobbar de som taxichaufför, chef på elgiganten och en av dem pluggar på KTH.

 

Handel hållet det enkelt, där ska ettor, tvåor och treor samlas för att kolla på en film på bio och kanske ta en bit att äta.

 

Barn och fritidsprogrammet har under veckan besökt olika potentiella arbetsplatser bland annat skolor och gym. Under tisdagen ska de redovisa vad de kommit fram till på arbetsplatserna och organisera en lek för klassen. Och kanske även träna inför volleyboll turneringen.

Vi här på estet ska göra liknande som ekonomiprogrammet, här ska treorna anordna olika stationer för ettorna och tvåorna som kommer att blandas i olika grupper där de ska tävla mot varandra. Stationerna kommer att inkludera ämnena foto, film och grafisk illustration.