Brightpack UF blev bästa UF-företag

Årets bästa UF-företag har nu korats på UBG:s entreprenörsgala. Av alla de olika, kreativa idéerna som UF-företagen har skapat och jobbar med så blev det Brightpack som vann. Deras idé med en självlysande ryggsäck uppskattas av många, både snygg, praktisk och - framför allt - en pryl som kan rädda liv. Upplands-Brobladet uppmärksammade även UF-företaget förra veckan och där berättar eleverna bakom Brightpack, Linnea Karlsson , Max Mårtensson, Tim Mårtensson och Niklas Forsberg, om hur reflexryggsäcken kan skydda i trafiken då väskan lyser i mörkret. Vi säger grattis till det kreativa gänget och önskar lycka till framöver!
 

Oscarsgala med SA:s reklamfilmer

Oscarsgalan går även av stapeln här på UBG. Det är elever från samhällsprogrammet som skapat sina egna reklamfilmer i kursen Kommunikation. Vid en särskild "Oscarsgala" avgör sedan en jury hur statyetterna delas ut. Priser delades ut bland annat för bästa regi och bästa manus, precis som på den riktiga Oscarsgalan. Även ett hederspris delades ut. Foto: Madde Sa15b
Juryn bestod av elever från Estet och hade ett tufft jobb att avgöra hur statyetterna skulle fördelas.
 
 
 

Friluftsdag med härliga uteaktiviteter

Friluftsdagen blev en kall men solig dag med olika vinteraktiviteter. Skridskor, långpromenad, längdskidor eller utförsåkning stod på programmen. På flera håll grillades korv till lunch och i Romme där utförsåkarna höll till var det krispigt kallt och inte ett enda besök i sjukstugan, som tur var. Tack till alla idrottslärare och annan personal som hjälpte till att ordna denna dag.